Sluttmelding

(Oslo 7. sept. 2015) Båter i sjøen - Skandinavias største flytende båtmesse - ble arrangert på Aker Brygge i Oslo denne helgen. En samlet båtbransje med 270 båter, 50 utstyrsleverandører og hele 40 nyheter var representert, og årets messe hadde et mangfold og en bredde med noe for enhver.

Positivitet og fremgang – Vind i seilene for Skandinavias største flytende båtmesse.

 

Båter i sjøen - Skandinavias største flytende båtmesse - ble arrangert på Aker Brygge i Oslo denne helgen.
En samlet båtbransje med 270 båter, 50 utstyrsleverandører og hele 40 nyheter var representert, og årets messe hadde et mangfold og en bredde med noe for enhver.

Herlig sommervær, god stemning og masse mennesker ga oss en flott avslutning på årets Båter i sjøen, som denne gangen har møtt litt av alt hva værgudene kan by på. Takket være godt vær to av dagene, som ga god økning i besøket disse dagene, ble totalen for årets messe samlet sett bra.
Hele 4370 personer tok turen til Båter i sjøen i løpet av siste messedag, noe som er tusen besøkende mer enn søndag i fjor. Dette ga oss litt tilbake av det tapte fra lørdagen som grunnet regn og en våt start fikk mindre besøk enn vi hadde håpet på.

Totalt besøkte 12.152 personer messen i løpet av de 4 dagene.

Beste flytende båtmessen
Messen høster lovord fra både utstillere og besøkende fra inn- og utland som opplever årets Båter i Sjøen som den beste flytende båtmessen i Norge noensinne.

Bransjetrend

Daycruisere og «skjærgårdsjeeper» med påhengsmotorer er fremdeles det som dominerer i det store salgsbildet i Norge. Vannscootere har hatt og har fremdeles en stor salgsvekst grunnet fjerning av HK avgift i fjor som gjør at prisen har falt 25 – 30 %.

Gledelig er det også å registrere at på denne messen har også større båter både seil- og motorbåter fått en salgsvekst.

På utstyrssiden er det kartplottere med stadig større skjermer og touch funksjon som er siste nytt. Salget av flyteplagg og redningsvest har også hatt en stor økning etter at påbud om bruk av flyteplagg i fritidsbåt under 8 m. ble innført.

Ny eier av Buster Mini
Alle opp til 18 år kunne delta i konkurransen om å tegne drømmebåten, og være med i trekningen av en Buster Mini med Yamaha 8Hk. Vinneren ble trukket ut blant 50 fine bidrag søndag og vi kunne meddele den nye båteieren om seieren til stor glede.

 

 

For mer informasjon, se www.baterisjøen.no eller kontakt

Konstituert Daglig leder i NORBOAT

Leif Bergaas                          

Tlf: 900 17 900                                                         

E-post: bergaas@norboat.