Rekordbesøk og godt salg på Skandinavias største utendørs båtmesse

Årets Båter i Sjøen slo alle rekorder og nærmere 15.000 mennesker tok turen til Aker Brygge i helgen. Utstillerne melder om godt salg under messen, og det er klart at den positive trenden for båtbransjen fortsetter – Svært gledelig og ikke minst etterlengtet sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat.

 

Båter i Sjøen er Skandinavias største utendørs båtmesse og hele 270 båter og et 50-talls utstyrsutstillere var i helgen representert langs bryggene i Aker Brygge Marina.  Antall besøkende var 14.577 og det var til tider nesten 17. mai-tendenser på bryggene. 20 % opp fra i fjor og det beste besøkstall på mange år. 

-På det meste ventet båtinteresserte i opp til 30 minutter for å komme inn på Båter i sjøen. Vi håpet på et godt besøk, men denne pågangen var det fantastisk moro å oppleve kombinasjonen av båtinteressen blant det norske folk og en utmerket lokasjon som Aker brygge viser seg å spille en sentral rolle.

De positive signalene fra bransjen har også blitt forsterket gjennom messehelgen. Båter mellom 4 og 8 meter som i fjor fikk en økning i salget på nærmere 15 % selger fremdeles godt.

Det vi ser tendensen til i år er at de større båtene, - som tur og familiebåter viser en fremgang i salget. Vannscooterne som i fjor fikk en dobling i salget, selger fortsatt godt, og salgstallet ser ut til å bli opprettholdt også denne sesongen.

-Vi var svært spente på om trenden ville fortsette, noe det kan synes å være et klart tegn på etter årets messe. Om det er den lave renten, og et ønske om å tilbringe mer tid langs kysten i Norge som gjør seg gjeldende kan vi se tegn på. Nå håper vi at bransjen får en bra sesongavslutning og godt utgangspunkt for kommende sesong, avslutter Bergaas.

 

 

For mer informasjon kontakt gjerne:
Leif Bergaas,
Daglig leder Norboat
Tlf. 900 17 900
bergaas@norboat.no

 

 

 

 

 

Om NORBOAT

NORBOAT – Båtbransjeforbundet i Norge - representerer den norske fritidsbåtbransjen. Norboat’s hovedmål er å skape best mulige rammebetingelser for båtbransje og båtliv med utgangspunkt i et trygt båteierskap. Norboat er også en høringsinstans og samarbeidspartner for offentlige etater og andre båtlivsorganisasjoner. NORBOAT eies av interesseorganisasjonene Norske Båtbyggeriers Landsforening (NBL), Norges Båtbransjeforbund (NBF) og Motorimportørenes landsforening (MIF), og har 300 fritidsbåtbedrifter som medlemmer. NORBOAT eier båtmessene Båter i sjøen og Sjøen for alle.